Om oss

Hungry Heart´s kennel anno 1988

Susanne Ekstedt startade kenneln med sin dåvarande man Lars Erik Taxén och driver idag kenneln med barnen Mathias och Rebecca Taxén.

1988 registrerades Hungry Hearts kennel för att bedriva familjär labradorkennel. Ambitionen var då som nu att avla på friska sunda labradorer med mycket will to please, passande såväl familjelivet som för en god tränings och tävlingskompis att apportera, spåra eller träna och tävla i rallylydnad med. För oss är det viktigt att bevara rasens exteriör och mentalitet som är väl anpassade för labradorens ursprungliga ändamål. För att säkra upp att vi följer rasstandarden tar vi våra hundar på utställningar där utbildade domare bedömer våra hundar och på så sätt försäkrar vi oss om att vi håller oss inom ramen för rasstandarden. Dessutom erbjuder utställningarna trevlig samvaro med andra labradorälskare runt ringen i trevliga miljöer. Våra valpköpare är alltid välkomna att följa med och se hur det går till och kanske låta sina hundar bedömas utifrån rasstandarden. Alla raser har en rasstandard framtagen utifrån rasens ursprung och syfte i någon form av jakt. Rätt extriör ger en hållbarare individ, vilket betyder att konstruktionen är viktig för hundens funktion och inte bara för att vara snygg!! Lä mer om labradoren på labradorklubben.se Hemma tränar vi olika grenar med våra hundar utifrån deras egna personligheter. Vissa mer apportering vissa spår och vissa rallylydnad.

När ni köper valp av oss ingår livslång support, vi finns till för att svara på frågor kring allt från kloklippning till frågor kring träning och hälsa. Under valpens uppväxt är vi gärna stöd och kommer med tips och råd kring vardagliga problem i valpens utveckling. Det är alltid trevligt att följa våra valpar i deras nya hem och vi delar gärna med oss av den erfarenhet vi samlat på oss. Vi ordnar kennelträffar med prova på aktiviteter där man får möjlighet att träffa andra Hungry Hearts hundar.

Häng med kennels aktiviteter på Facebook https://www.facebook.com/HungryHeartsKennel/

© Copyright 2019, Unique Dogs & Horses I Uppsala AB